🔹 آفت حجاب بانوان
☑️ امام موسی صدر می‌گوید: پس از یک سال مطالعه عامل اصلى بى‌بندوبارى زنان در لبنان را در بى‌سوادى و دور بودن آنان از تعالیم اخلاقى و دینى یافتم و فهمیدم که نخست باید سطح فکرى و تربیتى آنان، از جهت دینى و اخلاقى تقویت بشود ولى دو مانع بزرگ در پیش داشتم که عبارت بودند از:
1️⃣ زنان لبنان برخلاف زنان ایران در مسجد و مجالس عزادارى به هیچ وجه شرکت نمى‌کردند.
2️⃣ شخصیت زنان بطور معمول با زیبایى، تظاهر به تجمل و مد آمیخته بود.
بدین جهت امکان نداشت بطور مستقیم دعوت به پوشش اسلامى و حجاب بشوند زیرا باعث مى‌شد که آنها از روحانى و دعوت دینى فاصله بگیرند. نتیجۀ مطالعات این شد که دعوت را غیر مستقیم شروع کنیم بدین صورت که

نخست جمعیت «برّ و احسان» اعلام کرد که براى عضویت زنان هم در این «جمعیت» مانعى نیست و آنان نیز مى‌توانند در فعالیتهاى جمعیت حضور فعال داشته باشند. با تبلیغاتى که انجام گرفت. در مدت کوتاهى بیش از دویست نفر زن عضو جمعیت شدند و در اول سال خودشان هشت نفر را به عنوان هیات مدیرۀ انتخاب کردند. به علت روح مردم دوستى و زیادى عاطفه، فعالیت زنان در امور خیریه بالا گرفت، تا آنجا که برندۀ جایزه فعالترین عضو در سال ۱۳۳۹ ه‍. ش، یکى از همان خانمها گردید. براى تشویق و ازدیاد علاقۀ زنان به اهداف و افکار جمعیت، توزیع شهریۀ فقرا و رسیدگى به حال خانواده‌هاى فقیر را در هر ماه دو بار بر عهدۀ آنان گذاشتیم. رضایت روحیى که به واسطۀ رسیدگى و ملاطفت با مستمندان در این خانم‌ها به وجود آمد، شخصیت اصلى یعنى روح انسانى را در آنها تا حدودى زنده کرد و بخوبى درک کردند که به جز زنانگى و مدپرستى، و لباس خوب پوشیدن، ممکن است شخصیت دیگرى هم داشت که این شخصیت عظمت ثبات و لطف بیشترى دارد. ولى عمق فاجعه در این خصوص به قدرى وسیع بود که با این تلاشهاى هرچند چشمگیر و دقیق اصلاح اساسى صورت نمى‌گرفت. به ناچار او براى مبارزه با این فساد اجتماعى تصمیم گرفت تا جبهه‌هاى مهم دیگرى بگشاید و با تمام نیرو و تجهیزات لازم از هر طرف به سوى فساد، این دشمن خانمان‌سوز حمله‌ور شود. از جمله تأسیس خانۀ دختران - آموزشگاه پرستارى - مرکز پزشکى - مؤسسۀ قالیبافى و حوزه علمیه گامهایى در راه این آرمان بود.

منبع: پیکار با منکر در سیره ابرار: 187-189